Xips i Xarxes

El juí a Linus Torvalds

A aquest enllaç m’he trobat amb la transcripció del “jui” al que será sotmés Linus Torvalds, el creador de Linux, quan SCO el porti al jui a requeriment seu degut a la demanda que porta endavant contra IBM, acusant-la de copiar codi del seu Sco Unix i portar-lo a Linux. Pel que pareix, aquest futur jui ha sigut transcrit per algún profeta visionari del futur i estic segur que no canviara molt del que realmente será:). Almenys, quasi quasi les demandes de SCO son tan series com aquest jui:):)

Per altra part, SCO ja acusa clarament a la llicencia GPL qualificant-la d’ilegal, llicencia baix la qual han estat distribuïnt els seus Linux aquests últims anys.

I la veritat es que no hi ha qui entenga tot aquest caos. SCO pareix que vol alguna cosa que no acabe d’entendre. Que la compre IBM? Per que ataca a Linux si ha sigut un model de negoci que ha estat seguint durant anys? De veritat guanya alguna cosa atacant a una comunitat d’usuaris?

De veritat, no entenc res de res. Alguna “acció obscura” hi haurá, segur. El que es clar es que ni la GPL ni Linux son il.legals i está clar que mai podrán demostrar que ho siguen. Almenys legalment. Una altra cosa es que ho facen pol.litica i financerament amb l’ajuda del Gran Germà Microsoft, que segons pareix ha invertit en SCO i podria estar darrere d’aquesta història. No se que pensar. Realment dona asco. Pareix que en aquest mon sols importen els diners i res mes.

Linux era una idea de llibertat, ajena a les grans companyies i a les pràctiques abusives d’aquestes, una idea de comunitat d’usuaris treballant conjuntament. I s’ha fet gran i s’ha vist que es rentable. I les companyies ho aprofiten, que está be, pero no aprenen res dels que hem fet Linux en un ambient de comunitat i continuen utilitzant les seves pràctiques de lladres de camins. Hi haurá que ensenyar-los. Ensenyar-los que Linux es una forma distinta de fer i vendre software. Si hem pogut fer Linux possible pense que també podrem fer possibles unes companyies adecuades a la forma de ser de Linux. Tot el contrari del que es SCO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *