Personal

Barreja de cultures

Avui, anant cap a la feina, despres de deixar el metro, creuant per un carrer pel que passe quotidianament, me n’he adonat d’algo que m’ha resultat curiosí­ssim. He vist una tenda de vestits tradicionals de fallera (treballe a la ciutat de Valécia) al costat d’un gimnás de Tai-Xi i enfront d’un restaurant turc especialitzat amb kebaps (que per cert, están deliciosos). I això m’ha fet reflexionar de com les tradicions més ráncies de la nostra societat conviuen cada vegada més amb tradicions i cultures arribades d’arreu el món. I m’encanta que siga així­

M’agrada la diversitat. La diversitat es bona ja que ens ajuda a coneixer millor altres formes de ser i pensar, formes en les que s’hi inclou altres msiques, altres gastronomies, altres parlars, altres escriures… com sol dir-se, en la varietat estáel gust.

I a les nostres ciutats cada vegada hi ha més varietat, més eleccions per a coses tan simples com per decidir que vols sopar aquesta nit. Algo mes? Realment hi ha un intercanvi cultural o sols venen a fer-nos de cuiners? Hi ha més, poc, pero hi ha. Podem trobar teteries arabs, amb balls i dances orientals, gimnasos de tai-xi o arts marcials orientals, algn concert de msica tradicional d’altres paisos i alguna coseta mes que se m’escapa. No hi ha molt, pero l’oferta es bona.

El que mes tinc en falta quan vaig a un lloc d’aquests es que pareix que siga exclusiu per a nosaltres, els occidentals, mai veus un arab a una teteria o a un xinés menjant en un restaurant xinés. No se si será pels preus o perque estan farts de veure el mateix al seu pais… o perque no te res a veure amb el que hi ha al seu pais. Pero ho trobe a faltar, trobe a faltar cares, parlars distints als meus en llocs com aquests. M’encanta escoltar llengues que no entenc, m’evoca llocs on no he estat, persones que mai coneixeré. Es una sensació prou dificil de descriure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *