“El salón dorado” es una novel·la a històrica. Les novel·les històriques sempre m’han agradat molt, imagine el perque, clar, des de sempre m’ha agradat la història i li he dedicat molts anys. I es que, a part de veure aspectes històrics en aquestes novel·les, en moltes d’elles s’aprofundeix en la personalitat dels protagonistes d’una manera molt interessant. Ja no es sols l’època històrica en el que trancorreix la història sino com el moment afecta al protagonista i com l’autor sap adaptar la mentalitat dels seus personatges als fets de l’epoca. Es molt interessant.

Aquest Saló Daurat es una novel·la en castellà que tracta de molts temes. Interessarà a tot aquell aficcionat a les novel·les històriques perque es un molt bon llibre i una molt bona història. Interessarà als amants de la filosofia, ja que tracta questions de filosofia d’època medieval i també als amants de l’astronomia, ja que la història gira al voltant del llibre on Aristarc de Samos demostra que la terra gira al voltant del sol, un poc menys d’una vintena de segles abans que els descobriments de Copèrnic.

Amb tots aquests interessos es fàcil deduir que m’haja agradat el llibre. La història, ficticia, per suposat, recorre els principals centre culturals al voltant de l’any 1000 després de Crist. El protagonista recorrerà, com a esclau, Constantinoble i Roma, acabant en la taifa de Saragossa, un dels centres culturals més importants d’Occident després de la caiguda del califat de Cordoba. O almenys, aixó pareix per la seva quantitat i qualitat d’erudits.

Coneixerem mil i una obres d’Aristòtil, Miguel Psello, Aristarc, Plató, obres clàssiques, obres medievals, obres àrabs, una gran cultura d’autors i obres que l’autor de la novel·la ens dona, com a part del aprententage i la cultura que va adquirint el protagonista. El nivell de la novel·la, tant per el nivell de coneixements del autor com per la seva capacitat narrativa es molt molt alt. Es un llibre ideal, encara no que sàpiques res de filosofia o astronomia, realment jo no en tenia idea de tot aixó abans de llegir aquest llibre (tampoc es que en tinga molta idea ara, pero be, intente remediar-ho).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *