Sempre m’ha fet gràcia quan algú, autoassignant-se el poder d’un deu, diu que una cosa o una acció no son naturals, que no pertany al ordre natural de les coses. Dir que tal producte no es natural o que tal acció no es natural es la millor forma d’expulsar tal producte o acció del que es o no es política o moralment acceptable. I es més, es dona a la natura una qualificació que no te, la natura no es bona ni roina, simplement es.

Pero primer caldria coneixer que es aixó de “natura”. Tot ve d’un equivoc en el llenguatge. La natura com a nom o com adjectiu. Com a nom, la natura es, parlant com en un tot, l’ambient en el que ens desemvolupem, la terra, els boscos, els mars i les muntanyes. També les ciutats, si. Realment, podríem dir que la natura es l’ambient on viuen i es reprodueixen els sers naturals, els que mitjançánt la evolució de la vida al nostre planeta han format un únic cos de vida molt més unida del que pareix, depenent tots d’un trocet de roqueta a mig del Univers que está a prop d’una estrella de tamany mitjà que els calfa, el Sol. Els humans formem part de la naturalesa doncs.

I amb els humans, qualsevol producte creat pels humans forma part de la natura. I també qualsevol acció. Les carreteres, els productes transgènics i inclús les bombes nuclears son naturals, formen part de la natura, no son anti-naturals en quant a que han sigut creats per uns sers que pertanyen a la natura mateixa, a la mateixa existència del nostre planeta, seu del món natural. Hi ha que tenir en compte que dir que els transgènics son naturals no equival a dir que siguen bons, aixó ja es entrar en el que es la natura com a adjectiu qualificatiu. I ser natural es pertanyer a la natura, formar part d’un tot, una altra questió es que siga una acció bona o dolenta, pero aixó no significa que el causant de l’acció siga anti-natural. Si, pot ser anti-natural en el sentit de que actua contra la natura pero mai amb el sentit de que estiga fora dels actes naturals. En aquest sentit els transgènics si anirien contra la natura pero sense deixar mai de ser un objecte totalment natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *