Xips i Xarxes

La enciclopèdia lliure

El projecte Wikipedia es un projecte de creació d’una enciclopèdia centralitzada, totalment accesible des de Internet i basada amb llicència de soft lliure, concretament, la llicencia GPL.

Es segurament el somni de qualsevol gran enciclopedista, un gran compendi de tots els coneixements de la humanitat, ordenats i total i lliurement accesibles a través de Internet. A més, qualsevol es pot inscriu-re per anyadir i colaborar amb noves entrades o traduïr les existents a altres idiomes, ja que, encara que el projecte es originalment en anglés, te també versions en castellà, català i moltes altres més.

De moment te una quantitat important de continguts (uns 15.000 articles en la versió castellana i uns 5.000 en la catalana, en la anglesa imagine que moltíssims més), encara que en falten molts més. Conceptes com filosofía o tecnologia están molt ben introduits però falten molts termes, sobretot en quant a persones o termes més específics. Així que ja sabeu, a col.laborar, aquest es un dels projectes que de veritat valen molt la pena, ja que contribueixen a que la informació siga lliure de veritat i ja sabeu que la llibertat d’accedir a la informació i al saber es el millor remei contra l’opressió d’uns i la ignorància d’altres. Així que a col.laborar:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *