Llibres, Xips i Xarxes

Una biblioteca personal on-line

Fa temps, quasi un parell d’anys ja, em vaig dedicar a buscar llibres per Internet al quals puguera pegar una ullada en els meus temps lliures davant de l’ordinador. Llibres en format pdf, tots en un idioma asequible (normalment castellà, en català son tan dificils de trobar com un ministre honrat) i tots ells d’autors que a mi m’agradaven en aquell moment i que continuen agradant-me.

Edgar Allan Poe, Saint-Exupery, Swift, Tolkien, Unamuno, Rousseau, Becker, Plató, Maquiavel, Cervantes… molts i molts llibres i autors que vaig anar arreplegant per gust personal de tindre-los. Tots ells libres ja patrimoni de la humanitat, ja que com sabreu, passat una certa quantitat d’anys, qualsevol obra escrita pot ser distribuida lliurement. Faltaria més.

El cas es que vaig anar recopilant, recopilant i per poder accedir als llibres em vaig obrir un ftp al qual accedir des de qualsevol lloc on estigués. I així es va quedar fins fa uns quants dies, en que estava jo avorrit sense res que fer a la feina i rebuscant en el meu servidor vaig trobar l’ftp amb els llibres. Vaig anar directe al directori P, subdirectori Poe, em vaig baixar el llibre William Willson i vaig començar llegint:

¿Que decir de ella? ¿Que decir de la torva conciencia, ese espectro en mi camino?

I vaig continuar llegint aquest relat de Poe que no coneixia… i que be ho vaig passar. I vaig pensar, buf, quina llástima tenir tots aquests llibres i no aprofitar-los, així que em vaig posar a buscar més llibres i a obrir el ftp a tot aquell que vullga disfrutar d’algun relat literari.

Es cert, llegir per ordinador es MOLT incomode, pero si son relats curtets que els llegeixes en mitja hora, doncs ajuden a pasar alguna horeta morta que tingues que estar davant de l’ordinador. Aixó si, per a res podrà substituir aquest tipus de lectures a un bon llibre de paper, però bé, menys es res:). I també moltes vegades es más fàcil trobar un llibre a Internet que a una llibreria, Internet no descataloga mai res… es un avantatge, pero segueix sense ser un llibre de paper.

L’acces al lloc amb els llibres seria aquest:

ftp://diari.oronetes.net

Está ordenat per nom d’autors, en directoris per lletra. Per a buscar Plató, anar a la P i entrar al directori Plató i després descarregar. Es pot descarregar tot el que es vullga. I si algú sap on puc trobar algún llibre interessant doncs que m’ho diga, per favor:)

Per últim… ressenyar que es tan sols una biblioteca personal, amb autors del meu gust, llibres del meu gust i res més. I en aquest res més s’inclou tot alló que no va implicit en la frase anterior. Son tots vostres, agafeu el que us agrade. Jo tornaré a disfrutar d’una lectura rápida en els meus temps morts davant l’ordinador, una pràctica que no deuria haver abandonat mai. Hi ha que aprofitar el temps:)

PD. Per als informàtics… si sortiu del directori de llibres podreu entrar al directori “informática”, amb centenars de manuals de Informática, sobretot de Linux.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *