Després de llegir aquest artícle a Barrapunto m’han vingut al cap molts records sobre aquesta coneguda revista, El Víbora. La recorde des que era menut, anava a l’escola i la veia en el kiosc que hi havia enfront de casa meva, de camí a l’escola. Recorde els moments ja al institut o en la universitat en els que fullejava aquesta revista de còmics, còmics de qualitat, bons guions, bons dibuixant, bones idees.

Ara està a punt de desaparèixer, busquen lectors. Per això escric aquest artícle, per a recordar a El Víbora i per a ajudar-los en la seva búsqueda de nous lectors. Animeu-vos. Compreu El Víbora.

En un artícle a Dreamers, un altre clàssic dins del món del còmic, pero en format web, ens parlen de la seva situació, cada vegada més dificil. No se molt be si es que cada vegada hi han menys lectors o no han sabut captar als lectors de nova generació o que realment els xavals que abans llegiem El Víbora ara juguen al pokemon o que. El cas es que sel’s fa difícil sobreviure cada vegada més.

El Víbora destaca per ser una de les poques revistes que queden exponents del còmic Underground. Còmic “subversiu”, crític totalment amb la societat i la hipocresia del poder, còmic que no es tapa la boca per res, pura expressió. I a més a més, de qualitat, autors reconeguts dibuixen en aquesta revista que, cosa que no sabia, està reconeguda mundialment (rep prèmis a França, USA…). Personalment m’encanta Peter Bagge (heu llegit el seu conegut “Odio”? Està genial…).

Seria una llàstima que desaparegués. I es que cada vegada més desaparèixen amb més freqüència mitjans de comunicació politicament incorrectes. Que queda que no s’expresse dins dels termes “socialment correctes”? Estàn acabant amb tot, cada vegada trobes menys mitjans de comunicació que siguen realment crítics. Ni música, ni literatura, ni tan sols còmics… ja no queda res. Tots s’han tornat nyonyos, tots s’han callat. Ja ningú protesta per res.

El Víbora es un dels pocs mitjans de comunicació&cultura que encara son realment crítics. Art compromés amb la protesta en forma de còmic. Que no desaparega. Si pases per davant d’un kiosc de camí on siga, pega-li una ullada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *