“El te es una obra d’art i necessita una mà mestra per manifestar les seves qualitats més nobles. Tenim te bo i te roin com tenim pintura bona i pintura roina, generalment aquesta última. No hi ha una única recepta per fer el te perfecte, igual que no hi han regles per a pintar un Tizià o un Sesson.

Cada forma de preparar les fulles te la seva individualitat, la seva afinitat especial amb l’aigua i la calor, els seus records hereditàris, el seu mode personal de contar una història. La vertadera bellesa sempre deu residir en ella mateixa. ¡Quant tenim que sofrir per la incapacitat constant de la societat per reconèixer aquesta llei de l’art i la vida tan simple i fonamental!

Li Chi Lai, poeta de l’època dels Song, observà amb tristesa que en el món hi havien tres coses molt deplorables: veure com es perd una bella joventut a causa d’una educació errònia, la degradació de belles pintures per l’admiració dels ignorants i el desperdici d’un bon te per culpa d’una manipulació incompetent.”

Traducció lliure d’un fragment de “El libro del Té” de Okakura Kakuzo. Últimament m’he aficcionat al te. Solament tu, l’habitació i el té. Res més, ni música, ni paraules, ni pensaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *