Hi ha una cosa que em posa realment trist i son les plantes, els arbres, fets de plàstic. Que fals. Que trist es voler recrear una cosa tan viva com una flor, com una planta, amb una cosa tan morta com un plàstic. Em pregunte que ens porta als éssers humans a voler imitar a la natura creant multitut d’imitacions de formes de vida fetes amb coses mortes, coses falses. Que ens porta a perdre el gust de cuidar tu les teves pròpies plantes, arbres, flors. Que ens porta a considerar més fàcil tenir la planteta de plàstic i així no tenir que perdre el temps regant, cuidant, veient créixer… el temps es or, diuen.

L’estètica, si. L’estètica es important. Es important que faça bonic, que aparente bonic. A qui li importa que siga de plàstic, total, ningú anirà a tocar-la. Total, a ningú li importa, realment. Màscares, tot màscares. No se si era Montaigne, o Rousseau o qui, realment tampoc importa molt, que deia que per a la gent importa mes aparentar una cosa que ser-ho. Importa mes que la teva casa pareixca bonica que realment ho siga. Importa mes que la teva planta pareixca viva que ho estiga. Importa mes aparentar ser una bona persona, una persona honrada, un bon amic, que ser-ho realment. Tot aparença, tot màscara. Som tot màscara.

Construïm castells d’il.lusions. Construïm castells en els que ens veiem com a bones persones, bons amics, com a persones il.lustrades i de genial conversació. Construïm castells basats en aparences, basats en el que volem que els altres consideren de nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *