Els pop-up son la maldició de la navegació web. Realment es un fàstic la quantitat de propaganda en forma de finestres auto-emergents que pots arribar a obrir en cinc minuts de navegació per qualsevol lloc web. Que si super-descargas, que si sexo-gratis, que si tal, que si qual. Quin fàstic, en l’email tenim al spam com a la pitjor lacra, en la web son els pop-up.

Si, es cert, hi han navegadors que els bloquegen. El mozilla, per exemple, excelent navegador per a Linux o Windows o la seva versió lleugera, el Firefox (també anomenat el navegador dels mil noms, aquest ja es el tercer) o també el Konqueror, aquest ja sols per a Linux. Amb l’Explorer, que jo sàpiga, no es pot bloquejar cap pop-up.

Pero la qüestió no es bloquejar … la qüestió que em fa escriure sobre els pop-up es la raó per la qual, contra l’spam, propaganda no desitjada per email, està formant-se un fort moviment en contra amb el qual estic totalment d’acord i inclús es creen lleis per prohibir-lo i contra la propaganda no desitjada en el navegador ningú diu res, ningú protesta. Acàs no es propaganda no desitjada també? Jo no demane quan entre a una web d’astronomia tindre cinc finestretes mes obertes sobre mil històries que no m’interessen.

El més curiós es que, obligat a bloquejar els pop-up, alguns que si m’interessen no s’òbrin, como per exemple, quan entre a la web de la UOC. Si, els puc obrir si li dic al navegador que els obriga… pero no es el mateix. Entenc que un lloc web es financie amb propaganda, pero almenys, deuria advertir-ho quan entres i aleshores, decidir si entrar o no. Crec que acabariem guanyant tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *