Aquests dies de tanta feina i tantes poques ganes de fer altra cosa que estar sentat i prou, he estat veient una serie de documentals anomenats Cosmos, produïts i presentats per Carl Sagan. No els habia vist abans i eren una recomanació que fa temps tenia ganes de seguir. I així ho he fet.

Normalment aquesta notícia potser aniria millor en la web La Astronomia, pero no. No si entenem el cosmos de la matèixa manera que Carl Sagan ens el vol explicar. Realment vaig quedar assombrat de la quantitat de informació i de qualitat que es pot arribar a conèixer en un senzill documental. En aquest cas parle del capítol II de la sèrie, de la qual ja no recorde el títol, pero be.

Que entenem per “Cosmos”? El cosmos es tot. La terra, els sols, els planetes i els cometes. Les persones, els animals, les plantes. Les pedres i les muntanyes. En aquest capítol Sagan ens explica com s’origina la vida a partir de certes reaccions químiques i com l’univers està plagat de matèria orgànica susceptible de generar vida… matèria orgànica, però viva. No es el mateix. Curiosament, es el mateix que han defensat durant segles moltes filosofies orientals, el cosmos, la integració de tot en un tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *