La búsqueda del plaer es un dels puntals del trancòrrer de la vida del ser humà. El busquem, com identificant el mateix plaer amb la felicitat i quan l’alcancem ja no volem perdre-lo. Pareix com si, tenint el plaer amb nosaltres, de qualsevol tipus, el mes temps possible, res podrà impedir-nos el ser feliços. Però el plaer no dura i si basem la nostra felicitat en el plaer, quan no el tinguem serem infeliços. Serem doncs infeliços la major part del temps.

Una cosa semblant em passa amb moltes agradables lectures. Comence a llegir un llibre, vaig avançant, cada vegada vaig llegint coses noves, que m’agraden, que em proporcionen plaer, em donen felicitat en l’instant de la lectura, una felicitat que acabarà quan acabe el llibre, quan acabe de llegir-lo. Moltes vegades em sorprenc tancant el llibre, dient-me que demà més, que sino acabaré amb ell ràpidament i pedré el plaer que em proporciona la seva lectura. Es una situació que es repeteix sovint i quan més m’agrada un llibre mes por tinc de continuar llegint-lo, de perdre la intensitat dels instants que em proporciona. Sempre puc tornar a llegir-lo, pero ja no serà el mateix, mai.

Es una anecdota aquesta que em fa pensar… em fa pensar en la importància que donem als instants en els que disfrutem intensament de qualsevol cosa, encara que no siguem conscients d’aquests instants. Instants que adorem, vivim per a aquests instants i no volem perdre-los. Em pregunte si seriem capaços de ser consciènts d’aquests instants, d’apreciar qualsevol instant com una situació irrepetible. Si ho aconseguissim aleshores seriem sempre feliços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *