Xips i Xarxes

¿Reiniciar? No, gràcies

Per aquells no familiaritzats amb la informática, almenys amb un poc de profunditat, explicaré abans de tot que es un “uptime”. Bàsicament, aquesta paraula anglesa indica quan de temps ha estat un ordinador sense reiniciar-se, ja siga manualment per nosaltres mateixos o simplement per que la màquina ha fallat.

Doncs be, un uptime d’un Linux seria un com aquest del meu servidor nasgul (nom Senyor del Anells a muerte ¿eh?):

20:08:40 up 140 days, 3:26, 3 users, load average: 0.00, 0.26, 0.36

Porta, ni mes ni menys que 140 dies sense reiniciar-se per a res de res. Avui, per fi, vaig a reniciar-lo després de tenir que actualitzar el kernel des de la verssió 2.4.23 a la 2.4.26. Ja li tocava. Uns 140 dies sense tenir que reiniciar per a res en un clònic Amd K7 a 1000, dels normalets de tota la vida… no està gens malament.

Sols es una mostra de l’estabilitat que qualsevol pot obtenir solament amb la instalació d’un Linux… desconeixem la paraula “reniciar” y ens es molt extranya aquella de “error de sistema”. Solament necessiteu paciència, bona documentació i qualsevol distribució Linux, Debian si teniu prou experiència o Mandrake si no voleu marejar-vos amb la instalació i començar a funcionar de immediat. Ja sabeu, Linux, i digueu adeu al reiniciar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *