Pensaments

La immortalitat en les lleis de Plató

Aquests dies estic llegint “Les Lleis” de Plató, una obra interessant a ratets i amb passatjes molt interessants . Plató te escrits mes “frescs” de llegir que aquest però es interessant les propostes que ens aconsella serien ideals per a establir una població, una colonia nova si ens situem en la Grècia clàssica, un sèguit de lleis i legislacions per a crear la comunitat perfecta com a colofó de “La República”, una altra de les obres de Plató (¿Recordeu el mite de la caverna?, doncs aquesta).

Un passatge que m’ha cridat força l’atenció es un referent al matrimòni, que diu així:

Han de casar-se després d’acomplir els trenta anys i abans dels trenta-cinc, considerant que el génere humà participa d’alguna manera, i per caràcter natural, de la immortalitat, i que en tot ell es innata l’ànsia per alcançar-la en tots els seus aspectes.
El fer-se famós i no morir sense deixar un nom constitueix un desig d’immortalitat. El llinatje dels humans es de cert vinculat per naturalesa amb la totalitat del temps, que el segueix i el seguirà perpètuament; aquest es el seu mode de ser immortal; deixant fills dels seus fills, sent sempre un i el mateix, participar de la immortalitat per generació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *