Cosmos

La sonda Cassini camí de Saturn

I poc camí li queda. La sonda Cassini-Huygens es la sonda que fa uns anys va partir cap a Saturn per tal d’investigar-lo amb profunditat. Esta composada d’un mòdule orbitador que s’insertarà en òrbita al voltant de Saturn per a estudiar la composició del planeta i dels seus espectaculars anells i del mòdul d’aterratje Huygens, que serà llençat a la lluna Tità.

La lluna Tità es molt interessant ja que es pensa que pot tenir ecosistemes pareguts als del aigua en la Terra però basats en metà (en forma líquida). Mars de metà, rius de metà, pluges de metà… La sonda Huygens el que farà serà caure en un d’aquests mars de metà i estudiar a fons la composició d’aquesta Lluna.

La importància que te l’exploració de Tità es immensa. Es el primer aterratge sobre un planeta exterior (bé, Tità es una lluna de Saturn, pero es el mateix), comparativament amb Mart, l’ultim lloc d’exploració de les sondes de la terra, està molt i molt lluny, la sonda Cassini ha tardat molts anys en arribar i també que es un ecosistema paregut al desenvolupat en la terra mitjançant l’aigua, pero amb metà, cosa la qual pot donar moltes sorpreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *