Tot ha anat be, un d’aquells fenòmens que sols es veuen una vegada en la vida, si tens la sort d’estar-hi, es va veure perfectament des de València. Ha sigut impressionant i encara que he arribat un minut tard, Venus ja començava a entrar en el Sol, he vist el procés quasi sencer… com Venus poc a poc va entrant en l’esfera solar, cada vegada mes cap a dins, formant l’efecte de la “gota” en el moment en que l’extrem de l’esfera de Venus es separa de la del Sol i està ja dins del mateix complétament.

He pres notes, he fet dibuixos, vaig passar calor, algun percanç (com sempre, totes les muntanyes tenen amos i acaben anant a veure que nassos fas en la “seva muntanya”) i al final, núvols, però be, una experiència única que ja no tornaré a viure mai més.

La llàstima es que el Sol estava inusualment net, tenia moltes poques taques solar que pogueren apreciar-se i la llarga durada del trànsit va fer que a estones m’avorrís, pero be, precios veure la taqueta negra de Venus davant del Sol, amb el telescòpi als màxims augments possibles, buscant detalls, delimitant la sil.lueta del planeta veí, mirant també a simple vista i amb prismàtics per a veure-ho des de distints punts de vista. En fi, un matí molt complet, molt intens… i únic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *