Demà, sobre les 7:20 de la matinada comença un d’aquells espectacles que sols pots veure una vegada en la vida, el trànsit del planeta Vènus per davant del sol. Aquest fenòmen consisteix en que, durant unes quantes hores, el planeta Venus passa per davant del sol, com si es tractés d’un eclipsi (realment ho es), però a molta mes petita escala.

L’últim trànsit de Venus va ser fa 120 anys i el pròxim serà d’aci 8, encara que no serà visible al nostre hemisfèri, així que hi haurà que esperar almenys un centenar i poc més d’anys per a tornar a veure tal fenòmen.

Jo estaré, de bon matí, amb el meu telescòpi amb filtres solars per no acabar cec i atent durant quasi 6 hores, sempre i quant el temps acompanye, que pareix que no ho farà molt, pero be. A simple vista es podrà observar si tenim el material adequat… filtres solars, ulleres de sol especials, etc.

En aquest enllaç hi ha informació sobre l’esdeveniment per a tot aquell interessat. I be, una vegada en la vida que passa, hi ha que aprofitar-la. Ja contaré com ha quedat, almenys per a que quede constància de que jo, al trànsit de Venus del 2004, hi vaig estar:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *