Pensaments

El cant dels grills

Una de les coses que mes m’agraden de les nits d’estiu es el cant dels grills. Aquest cric cric que dura tota la nit i que t’acompanya en les teves passejades baix la lluna, sentat a la fresca sentint la nit o en el mateix moment d’adormir-te. Recorde de menut, al meu poble, adormir-me sentint sempre els grills. Els grills deixaven de cantar, s’apropava l’hivern i no els tornaves a escoltar fins el següent estiu. Sempre era el mateix so, el mateix cric cric dels grills, era algo especial. Hi ha gent que diu que el soroll de la radio l’acompanya… a mi els grills m’acompanyaven en la meva son, en el meu dormir.

Pero al meu poble ja no es senten els grills. Fa un parell d’anys em vaig adonar que estavem a ple estiu i no s’escoltava cap grill. Em pregunte si haurán tornat a cantar, sense ells la nit d’estiu del meu poble ja no es la mateixa. Ara, quan vaig al meu poble, pase la nit al camp i allí sempre hi han grills, sempre canten, tota la nit fins que la calor els fa amagar-se en un forat obscur i fresc. Pero no es el mateix, no es el mateix estar dins l’asfalt, encara que siga l’asfalt d’un poblet i sentir allí el cric cric dels grills, com si fos el cantar de la natura dins les nostres ciutats fetes de rajola, asfalt i cristall. Els grills de poble em pareixen mes desperts i em fan recordar mes fàcilment d’on venim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *