Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


El dia 23 d’Agost em vaig decidir a pujar a una especie de castell que hi ha en la carretera que va des de Sagunt a Terol, quasi enfront d’Estivella, a l’altre costat de l’autovia. Vaig prendre unes quantes fotos i per no deixar que es perguen, les deixaré al meu diari.

Es un castell extrany, realment no es un castell. Es molt estret, les parets son molt fines i l’unica part que pareix realment forta i defensable es la torre. Això si, l’accés es mot dificil, em va costa molt pujar ja que vaig extraviar el camí­ i vaig pujar per la part que está derruida, tota la paret que dona a l’autovia, quasi quasi per a matar-se.

Em va agradar molt la visita, tant per la singularitat d’aquests runes com per la zona en les que están situades. Just a l’altre costat de la muntanya que es veu des de l’autovia hi ha un poblet amagat, d’aquests tranquilots on no es mou una mosca… sols un xiquets jugant a la pilota. Tot poblat de pins, oliveres, inclús alguna carrasca, de les poques que ens queden. Purament mediterráni.

Després la pujada, acompanyat com sempre per la meva gosseta. Calor, pujada dura i perillosa al final, pero val la pena. Des de l’autovia no em pareixia una fortalesa i des de dalt, una volta aplegue, tampoc. Una finestra, d’aquestes amb un arc apuntat i que divideix la finestra en dos, trencat, això si, es el detall mes bonic de les runes. La torre alta i forta desentona un poc amb les parets febles i estretes. Les marques de les bigues marca els distints pisos de l’edifici. Al que seria el pis de dalt es veuen unes finestres molt grans. Els que viviren allí­ van disfrutar d’una vista de la vall interna, amagada del pas que sempre haurá sigut el que ara es l’autovia, magní­fica.

El camí­ de baixada es preciós. Estret, molt sinuós, entre pedrotes grans, un accés dificil i de cap manera accessible per a cavalls o altres animals.

Castell, manssió senyorial, una mescla de les dues… realment una bona visita per als amants de les antiguitats i sobretot fácil de trobar. Sols es agafar la carretera de Sagunt cap a Terol i quasi a l’altura d’Estivella, a ma esquerra, vorem les runes sobre una muntanya. No te pérdua.

I edite. Aques castell es l’anomenat Castellet de Beselga. Es bo tenir un nóm i saber-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *