Aquests últims dos dies (la nit del 11 al 12 i la del 12 al 13) han sigut els típics de tots els estius en els que tenim pluja d’estrelles, les anomenades Perseides, una pluja de meteors que sempre cau sobre la terra en aquestes dates i que es veuen mes o menys mirant cap a la constel.lació de Perseu, en direcció Nord-Est, mes o menys.

Aquesta pluja de meteors (inclús avuí en podrem veure algun,la nit de 13 al 14) ve motivada perque la terra està passant pel rastre que va deixar un cometa (en aquest cas el cometa Encke, si no recorde mal, que ens va visitar aquest hivern i no vaig poder trobar amb el meu telescopi) en el seu deambular al voltant del sol… un rastre de pols i sobretot partícules de gel que cau sobre la terra atret per la gravetat del nostre planeta. Son meteors petits, des del tamany de grans de pols fins com a molt (i ja son grans) el tamany d’una poma, però al entrar en contacte amb l’atmosfera es cremen i creen un bon espectacle en les lluentes nits d’estiu.

Aquest any he estat contant els meteors i mes o menys surt una mitjana d’un per minut (no son molts, pero prou mes que l’any passat). Inclús es poden veure estones on en un minut es veuen 4 o 5 meteors caient, donant una preciosa sensació de pluja d’estrelles. Per cert, els de la nit del 11 al 12 eren ben grossos, molts d’ells deixaven unes esteles precioses. Un espectacle preciós unit a la bellesa del cel d’estiu amb la via làctia sobre els nostres caps, resplandent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *