Fa temps que soc seguidor d’aquesta serie animada del creador dels Simpson, Matt Groening. Per mi es segurament una de les series animades mes acertades que he pogut veure mai… grans guions, bons dibuixos, ho te tot.

futurama
Inclús m’agrada molt mes que els Simpson. Els Simpson te elements dirigits a un públic mes ampli i inclús tocs marcadament comercials… es lògic, es una serie de moltí­ssima difussió. En canvi Futurama te un toc mes “adult”… humor mes inteligent, molt marcadament irònic i tocs sentimentals molt interessants entre Fry, el protagonista i la cí­clop Leela. L’episodi on Fry crea un “I love you leela” format per estrelles i que esclata abans de que ella ho puga veure es senzillament preciós.

Fa ja prou que la serie va ser cancelada per la Fox, que es la productora i imagine que per a una cadena tan reaccionária com aquesta mantenir una serie com Futurama en antena deuria ser quasi quasi anatema. Futurama es profundament crí­tica, ja no polí­tica, sino inclús socialment. Futurama retracta molt be l’esser humá del segle XX en un futur quasi 1000 anys després. L’adicció a la televisió, el profund impacte de la propaganda en les persones (en un futur, inclús propaganda en els somnis), la marginació dels “diferents”, la polí­tica reaccionaria i abusiva, la violéncia gratuita… situacións actuals retractades en el futur emprant moltes vegades l’exageració de la situació per arribar a la crí­tica de la mateixa situació exagerada. Crec que es una crí­tica molt profunda front a la superficial crí­tica dels Simpson. On l’autor no s’atreveix a entrar en els Simpson ho fa amb Futurama.

A més, visualment el vist als Simpson alcança ací­ el seu extrem de qualitat. Gran colorit, dibuixos al mes pur estil Groening però molt mes elaborat, la música… (hi ha una versió de Fat Boy Slim de la música d’entrada de Futurama genial). I sobretot els guions. Situacions mogudes aparentment per l’absurditat però que amaguen sempre un transfons. I em pareix genial trobar no solament situacions d’humor sino d’altres mes sentimentals com l’amor que sent Fry per Leela, el dolor que sent Leela per no saber d’on ve ni qui es i inclús l’extrema exageració que es fa del doctor Zoidberg (per cert, el meu personatge preferit), maltractat pels seus companys i mort de fam, porta moltes vegades mes a la pena que a la risa. Tot això fa de Futurama algo mes que una simple serie de dibuixos animats per a riure’t un ratet. Molt mes que això.

 

zoidberg

Es una gran llástima que la serie fora cancelada, em pareix insubstituible. Per sort tots els capí­tls poden ser adquirits en dvd i si no tenim moltes ganes de gastar-nos diners, utilitzant l’emule o algun programa p2p semblant els podrem trobar.

També existeixen còmics de Futurama que no han sigut publicats a Espanya i que están en anglés, però per sort hi han grans fans de Futurama que s’han dedicat a traduí¯rlos al espanyol per a que els puguem disfrutar. Es poden llegir aquí­, en la página web de La indoblable página de Bender Bending Rodrí­guez una web senzillament espléndida on podem trobar la història de futurama, una guia de capí­tols, posters, calendáris i els còmics que porten traduí¯ts fins ara, tota una joia.

Imagine que la serie deu ser propietat de la Fox i sols en algun cas extrem existeix la possibilitat de que tornen a fer-se nous capí­tols, seria tota una grandí­ssima notí­cia. De moment però pareix que no veurem mes Futurama durant molts anys (excepte miracles, com ja he dit) i ens tindrem que conformar en veure una i altra vegada les distintes temporades de Futurama (4 en dvd i 5 televisives) que resulten ser com els Simpson… mai et canses de veure-les. Una serie expléndida que no oblidaré mai.

Per cert, que es foten els reaccionaris de la Fox, així­ acaben quebrant…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *