Una de les coses que defineixen la vida de les persones es el que fan. Curiosament quan mes feliç es la persona es quan està fent alguna cosa. S’oblida de demà, d’ahir i inclús d’avui. S’oblida de les penes i també de les alegries. Es concentra en el que fa, en el moment.

Si, fa temps que no escric res al meu diari, pero es que he estat fent. A part de la meva feina diaria i els meus estudis “quan-puc”, he estat enfeinat amb altres coses que m’han llevat el poc temps que tinc fora de la feina. Però els he aprofitat per a fer unes cosetes amb les que he disfrutat cada moment:)

Per als usuaris de l’entorn de finestres Gnome i que a més disfruten de la distribució de Linux Ubuntu, un tema basat en el tema “Human” d’aquesta distribució de Linux, que he anomenat New-Human.

Els colors dels escriptoris informàtics en general son tots del mateix estil, colors freds, blaus, verds. I poc mes. Els de Ubuntu, que son originaris d’Àfrica, han optat per uns colors mes càlids… marrons i grocs. El que passa es que el dibuixat de finestres no m’agradava molt, em pareixia un poc arcaic, així que he agafat els colors de la Ubuntu i he creat un tema amb els mateixos colors pero amb un acabat molt mes modern. El contingut de la finestra es mes blanc, els botons els he oscurit una mica, ressaltant la vora i he creat una vora de finestra amb unes icones de maximitzar, tancar, etc, un poc “originals” (fetes amb Inscape, qui ho hauria dit, jo fent treballs de grafista:).
Es el que te de bo Linux, si no t’agrada una cosa, en fas una altra o en millores una existent. Ara ja tinc un escriptori amb els colors de la meva distribució, Ubuntu, amb un look mes modern:)

I mes coses que he anat fent, el Gnome-Sshman. Ja vaig dir fa una temporada que estava aprenent a programar cosetes gràfiques amb Gtk (una llibreria gràfica) i aquest es el primer resultat. Em feia falta un gestor de conexions ssh semblant al Putty, pero fet amb gtk2 (el putty per Linux es gtk1), ràpid, senzill i ben integrat amb l’escriptori Gnome. I així ho he fet.

Emprant pygtk i glade he fet una ferramenta per a crear, carregar i desar sessions ssh cap a tots els servidors que administrem des de la feina. Ara almenys ho tinc tot mes ordenat i per altra banda, he aprés molt sobre el tema, es la primera vegada que empre ferramentes visuals per a crear interfícies gràfiques (Glade) i he de reconèixer que faciliten i molt la feina.

La web del gnome-sshman (que vol dir gnome ssh manager, man de manager) està en anglés així com la ferramenta (de pas vull aprendre a utilitzar arxius .po per a localitzar-la a altres idiomes) simplement per que la majoria de desenvolupadors son anglesos i si algú li dona una ullada vullc que ho tinguen ben claret per a que em diguen qualsevol cosa que estiga malament. En fi, que ja faré versió traduïda:). I si algú que empre Linux s’anima estare molt agraït de que ho prove i em diga que tal funciona. Inclús pot ser que no funcione:)

I be, res mes. Be, també he estat fent mes coses. He aprés a fer sopa Udón, una meravella de sopa japonesa amb fideus llargs i suc de carn mesclat amb mirin (vi d’arrós per cuinar) i salsa de soja i he plantat un nou bonsai per a la meva col.lecció, un petit garrofer. He estat ben ocupat:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *