Media, Xips i Xarxes

Art portátil a la DS

Be, si, m’agraden també els “gadgets”, això si, relativament. M’agraden els aparells amb els que pots fer quasi qualsevol cosa, jugar, sentir música, veure videos i que l’aparell siga, sobretot, portátil. Avui en dia estan sortint moltes consoles portátils seguint l’estela de la Gameboy que t’ofereixen de tot, jocs, suport on-line, escoltar mp3, etc. Sobretot hi han dos “grans”, la Nintendo DS i la Sony PSP. Jo, de moment, tinc la DS. Perqué?

Una de les coses que més m’ha enamorat de la consola es el que Iwata, que no se si es president de Nintendo o jo que se, que també em dona igual, va dir sobre alguns dels seus jocs dedicats a la DS. I deia que estaven pensats per a generar harmonia i no adrenalina. Aquesta afirmació ens du fins l’apartat mes interessant d’aquesta consola, una consola on l’art i la creativitat també tenen cabuda tot i que ens pot pareixer extrany parlar d’art en una consola, la qual sempre hem relacionat fins ara amb el “jugar”.

Un exponent d’aquesta caracterí­stica de la DS es la web NDSArt on podem veure dibuixos i animacions fets amb la DS (amb l’utilitat Picto Chat, es que un xat on pots escriure o dibuixar utilitzant la pantalla táctil i el llápis) i altres temes artí­stics al voltant de la DS. Perque no solament es pot dibuixar, jocs com Electroplankton ens permeten crear auténtiques composicions musicals de forma senzilla i original combinant diversos tipus d’organismes, cadascú d’ells amb el seu pròpi so. Dificil d’explicar, com totes les coses genials.

I es que m’agrada molt que al voltant d’algo tan trivial com una consola “per jugar” haja sorgit un moviment artí­stic del qual es poden esperar moltes coses… sobretot perque es original. Limitats per la petita consola apareixen dibuixos, composicions, tot pujat a Internet i sols es el principi. Quan la consola tinga suport on-line a l’estiu no se fins on podrem arribar. El que si veig clar es que aquest aparellet es mes que una consola, amb la DS les consoles passen de ser un sistema participatiu pero tancat dins les fronteres del programador a un sistema creatiu on pots donar camp obert a tota la teva creativitat. I si no saps trobar-la, diversos jocs i utilitats t’ajudarán a fer-ho.

I sempre, això si, conservant les caracterí­stiques de joc i multimédia que ha de tenir qualsevol aparellet mitjanament modern avui en dia:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *