Pensaments, Xips i Xarxes

Les últimes paraules de Sagan

Carl Sagan es un dels cientí­fics i escriptors cientí­fics mes coneguts en aquest últim segle, sobretot pel seu gran esforç per apropar la ciencia a la gent i fer fugir ben lluny els enganys d’aquells que s’aprofiten de la ignoráncia dels altres, prometent coses que mai es podrán acomplir mitjançant la bruixeria, les medicines alternatives, els marcians o la religió o simplement buscant les explicacions de qualsevol fenòmen de la manera mes beneficiosa per a les seves butxaques (i la dels seus editors i representants).
Era tot un exponent del moviment escéptic cientí­fic i es recordat per molts per la série de televisió Cosmos. La seva capacitat de comunicar i fer comprendre la ciencia, la natura de la que formem part, era única.

Fa anys que va morir pero avuí­, navegant, he trobat una traducció d’un dels seus últims artí­cles (no se si l’ultim) on parla sobre la seva experiéncia en la enfermetat i les seves esperances. Es un artí­cle prou estremidor i ens mostra la gran persona, en tots els nivells, que fou Sagan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *