Llibres

Una declaració d’intencions com qualsevol altra

Habrá observado el lector, si es que nos ha leí­do, que ni seguimos método, ni observamos orden, ni hacemos sino saltar de una materia en otra, como aquel que no entiende ninguna, cuándo en mala prosa, cuándo en versos duros, ya denunciando a la pública indignación necios y viciosos, ya afectando conocimiento del mundo en aplicaciones generales frí­as e insí­pidas.

Efectivamente, tal es nuestro plan, en parte hijo de nuestro conocimiento del público, en parte hijo de nuestra nulidad.

Mariano José de Larra, El casarse pronto y mal (artí­culo del bachiller).

M’encanta Larra. Es tan franc i expressa tan be el que vol dir que es una lectura molt molt interessant. Sobretot quan, quasi dos segles després, te n’adones que el que critica es tan viu ara com abans. Tan poc hem canviat en doscents anys? Supose que canvia la societat, la tecnologia, creixen ciutats i anem al espai, pero continuem sent com som. Segurament necessitarem mes de doscents anys i mes de cuatrecents Larres per a canviar aixó.

Crec que es la tercera o quarta vegada que em pose a llegir els seus artí­cles de costums. Es dificil avorrir-lo.

En quant a aquesta frase… segurament si necessitara d’una declaració d’intencions per a escriure un bloc aquesta vindria que ni pintada… però qui necessita avui en dia una declaració d’intencions per a escriure res. M’ha fet grácia, es molt idònia:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *