Una altra migració. Amb la intenció de ser la última. Estic treient tot el que m’importa del meu servidor per a deixar-ho en llocs “mes estables”. Llocs on si m’oblide d’ell un, dos o sis anys, sempre tindré la seguretat de que quan torne ho tindré tot. Al any 2004 vaig estar provant blogger (que ara es de Google, aleshores crec que no ho era). Vaig introduïr unes entrades de prova i tot està com ho vaig deixar.

En el WordPress del meu servidor he sofrit proves, calentures mentals meves, pèrdua de fotografies, d’enllaços, actualitzacions que trenquen l’idioma, d’artícles que es veuen en utf-8 i d’altres en iso-8859, pèrdua dels comentàris. No tinc temps, ni ganes, d’actualizar el WordPress quan ho necessite ni de preocupar-me d’acabar perdent o no les fotos de la meva filla per que m’he despistat borrant el que no devia.

Així que ho migre tot ací, a blogger. Es mes lent, amb moltíssimes menys opciones que WordPress (i menys encara que un WordPress en el teu pròpi servidor) i amb menys opcions per fer-ho “bonic” i a més depens d’una companyia que en qualsevol moment pot canviar de política i demanar-te diners (ho dubte, però be), pero te l’avantatge de que no ho administre jo i per tant no tinc que preocupar-me d’actualitzar res ni de tocar res de res, sempre ho tindré tot aqui. Per una vegada, que algú treballe per mi:)

I sempre tindré l’opció, si alguna vegada Google s’empenedeix de donar-nos servei gratuït, de tornarme’n a un altre servidor. Ja explicaré mes endavant com he migrat els artículs de WordPress a Blogger.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *