Ahir vaig tornar de pasar uns dies a Toledo i entre altres coses molt boniques que vaig veure i de les que ja parlaré, em vaig trobar amb el dolmen d’Azután.

Es el primer monument megalític que veig amb els meus pròpis ulls, que jo recorde. I després de la impressió de veure la ciutat hispano-musulmana abandonada de Vascos, que està molt a prop (ja posaré les fotos també), aquest dolmen va ser una sorpresa inesperada, vist de refiló des del cotxe i parant a la vorera de la carretera per confirmar que el que haviem vist era el que pensavem que era. I si, era un dolmen, després vam trobar en un llibret-guia que era l’anomenat dolmen d’Azután, pel poble d’Azután, que està a prop.

dolmen1

Una filera de pedres en redó, plantades a terra, rodejada per una altra filera mes, formant un cercle obert per un petit pasadís amb mes pedres plantades a terra.
dolmen2
I finalment un altre cercle, mes exterior, ple de pedres menudes que rodejarien tot el conjunt.

dolmen3
Una visita breu pero molt interessant. Es pot trobar entre Azután i Navalmoralejo, just al costat de la carretera. Pareix ser un dels megalits mes antics d’Espanya, datat sobre el 4500 abans de Crist. Mes informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *