La ultima lectura que he tingut el plaer de disfrutar ha sigut un clàssic anònim xinés del segle XVI, Viatge al oest, les aventures del rei mono. Diuen que es a la literatura oriental el que es el Quixot a la occidental. I la veritat es que si, es un llibre excepcional i al igual que el Quixot, es tot un seguit d´aventures divertides i enginyoses amb un sentit profund que s´endinsa mes enllà del simple relat.

El llibre ens conta com un monjo budista xinés viatja cap a la India acompanyat per el rei mono, nascut de la roca, amb extraordinaries habilitats i gran sentit del humor, un porc amb també grans habilitats i que sempre li fa la punyeta al rei mono, el bonzo Sha amb el sentit del humor d’una pedra de riu i un drac convertit en cavall. Les relacions entre ells, com s’enfronten a cada problema del viatge, com el monjo teoricament perfecte i més enllà de les emocions humanes es el mes humà de tots quan es deixa dominar per la ira o per la por, son alguns dels fils centrals de la historia, que es divideix un moltes, moltes aventures distintes i sense molta relació entre elles.
El llibre es molt llarg i la veritat es que no avorreix gens, es fa molt amé i fàcil de seguir i encara que es pot pensar en algun moment, cada vegada que comença una nova aventura, que comença igual que l’anterior i que tot es repeteix, doncs al contrari, totes les histories son totalment diferents i acaben de distinta forma, es increible que amb tantes històries que te el llibre l’autor haja aconseguit fer-les tan distintes i amenes sense caure en l’avorriment i la repetició.
Un gran llibre que tornaré a llegir algun dia d’aquests. I a Maria li encanten les històries soltes del gran i bell rei mono:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *