deathnote

Estic tornant a vorer la serie d´animació japonesa Death Note. La serie tracta sobre un bloc de notes provinent del mon dels shinigamis, una especie de dimonis japonesos, que te la capacitat de matar a una persona si escrius el seu nom i coneixes la cara que te, a més d´una altra serie de normes mitjançant les quals pots especificar la forma de morir, les consequencies de utilitzar el quadern, etc.
Aquest quadern cau en mans d´un jove d´excelents qualitats, gran estudiant i molt inteligent però que pensa que el món està podrit i ara ell te el poder de canviar el món, convertint-se en un deu vivent amb la capacitat de matar a tot delinquent. I comencen a morir tots els delinquents, i la polícia te que acudir a L, personatge enigmàtic que ningú coneix i del que es diu que es la millor ment criminalística del mon. I ahi comença realment la història.
L´extraordinari d´aquesta sèrie es la inteligència que destila per tots els costats, el joc del gat i el ratolí entre L i Kira que fa empalidir els millors enfrontaments entre Holmes i Moriarti, els girs de guió, les solucions improvisades o planejades que donen els protagonistes per avançar un pas per davant del seu antagonista… es impresionant. Es la millor serie d´animació que he vist mai i poques series d´actors reals poden dir-se a l´altura en qualitat de guió, carisma de personatges i inteligència en el desenvolupament de la trama.
Es un clàssic, una sèrie de culte que ningú deuria de perdre´s, encara que hi ha que veure-la subtitulada perque, inexplicablement no ha sigut editada en Espanya. I compte, els primers tres episodis son introductoris. La serie va de menys a mes continuament, sense defallir i es poden trobar moments realment apoteòsics que em posen la carn de gallina quan els recorde.
Estic tornant a veure-la per segona vegada. Però aquesta es una d´eixes series que se que les voré una tercera, una quarta, una quinta… perque es, senzillament, sublim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *