Historia, Pensaments

Escudero i la monarquia milenaria

Aquest matí, quan anava a la feina amb el cotxe anava escoltant radio nacional. Com a entrevistat tenien a Jose Antonio Escudero, historiador i del que no diré res mes perque per això m’he molestat en buscar l’enllaç de la wikipèdia, encara que personalment ja el coneixia dels meus anys com a historiador frustrat.

Ha parlat de moltes coses, pero una de les que mes m’ha sorprés per… podria dir, estúpida per a algú que ha rebut tres premis nacionals de història, es una de les raons que ha donat per a que mai puga pensar-se en substituir la monarquia per una república.
Segons Escudero, durant 1600 anys, llevant 40 i pico de dictadura i uns 6 mes de repúbliques, Espanya ha sigut una monarquia. I be, si durant tants anys ha sigut monarquia, llevar-la podria ser una mala idea perque estem imbuïts d’ella.
Juguem a les analogies.

Suposadament, des de finals del neolític fins a l’Edat Mitjana, varios milers d’anys, va existir l’esclavitut. Com va existir durant tants anys, doncs no deu ser tan mala cosa.

Des de finals del imperi romà fins el segle XIX vivim en un sistema d’antic règim basat en els inicis feudals i els privilegis. Si durant 1500 anys vam viure amb aquest règim, a qui se li ocurreix reclamar la igualtat de drets, tornem al antic règim demà mateix.

Des del segle VIII fins el segle XV Granada va ser musulmana. Si durant 7 segles ho va ser, pues li la regalem a Marroc, total, comparat, els cristians sols porten 5 segles allí.
Menuda estupidesa, senyor Escudero. Si vol parlar a favor de la monarquia, doncs ho fa, sense donar arguments estúpids. Si vol anar de pensador liberal, com quan menciona la revolució francesa com a referent de la igualtat dels ciutadans i ho fa com a arma contra altres pensaments que no li agraden, pense també que la monarquia vulnera el mes sagrat de la revolució francesa… la igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *