Cada vegada menys em crec el que em mostren les notícies a la televisió o els periòdics… vaja, els gran mass media tradicionals. Solen mostrar notícies influenciades, manipulades, amb un clar interés d’influenciar en un sentit concret a aquell que les veu. Les meves fonts d’informació solen ser prou variades al llarg de la xarxa i cada vegada mes vaig a la font de la notícia, que normalment sol ser twitter. Allà on passa alguna cosa, algú amb un mòvil envia la notícia, abans que ningú, a twitter.

Amb el terratrèmol d’Haití i el que ens mostren els mèdis tradicionals estic un poc mosca. Les imatges es repeteixen… europeus treient gent ferida de baix els edificis enderrocats i negres barallant-se per sacs de menjar i saquejant tot el que poden, els blancs que porten l’ordre al desordre vital dels pobrets negres. Que passa? Que sols es destacable entre els haitians aquell que saqueja i roba? No hi ha gent d’Haití que ajude, gent d’Haití que es preocupe pels seus veins i conciutadans?
Hui per fí he vist un “menjador humanitàri” que ha montat un haitià… ja era hora, durant una setmana sols hem vist haitians saquejadors i ferits, com si a tot aquell al que no li haguera caigut una pedra damunt sencillament es que es un saquejador.

Resulta curiós… quant els atentats de Madrid o de Nova York de Al-Qaeda es va resaltar molt l’esperit ciutadà de col.laboració, com els ciutadans s’ajudaren tots entre ells. I em negue a pensar que entre els haitians, els hawaians o els bosquimans de noseon existeixca el mateix sentiment de colaboració davant una catástrofe. No existeix aixó a Haiti? O es que resulta mes “refrescant” per al noticiari televisiu de torn ensenyar al blanc bo que es juga el coll per a rescatar negrets que “son com animals”? El “civilitzat” que ajuda al “salvatge”?

Al segle XIX es justificaba el colonialisme europeu arràn tot el món amb que l’home blanc era l’únic dipositàri real de la civilització i tenia l’imperatiu de portar i convertir a tot salvatge (vaja, tot el que no fora blanc) als seus valors civilitzadors. Seria curiós analitzar quant d’allò queda en l’ideàri actual, tan benpensant… l’anàlisi seria molt clarificador, estic segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *