Xips i Xarxes

La música del Ipod al teu Linux

Tinc un ipod touch des de fa quasi un any i porte quasi tota la meva música dins. A la feina em passe el dia escoltant música i normalment gastava auriculars però quan portes moltes hores amb ells cansen. Em vaig comprar uns mini-altaveus que van prou be, però mentre els gaste el ipod no pots tindre-lo carregant. I aquest nadal m’han regalat un dock per a carregar l’ipod… però quan carrega no pots escoltar música, fins ara.

Seguint aquest tutorial:

http://fatbuttlarry.blogspot.com/2010/01/ipod-touch-iphone-3g-ubuntu-910-in-5.html

he aconseguit que mitjançant usb el meu Ubuntu Linux puga muntar el ipod com un dispositiu usb mes i el mes important, el Rhytmbox (un reproductor de música tipo itunes) reconeix la música del meu ipod i puc reproduir-la a través del meu ordinador. Ara, per fi, podre gastar uns auriculars per a tot i quan veja un video de youtube no tindré que anar canviant-los:)

I per cert, el que em funciona amb el ipod touch després no em funciona amb l’iphone, no se perque, però l’iphone no el reconeix. Continuaré investigant.

I per a qui li parega extrany tot aquest muntatge. Apple no dona ferramentes per a sincronitzar música dels seus ipod touch i iphone per a sistemes operatius diferents a Mac Os X i Windows (i a més encripta el seu tràfic usb per a fotre mes encara), els que gastem Linux ens em tingut que buscar la vida. Fins ara. La llibertat ho pot tot front a les restriccions de les multinacionals!

Actualització: Hui he arribat a la oficina, he connectat el ipod i després el iphone, i funcionen els dos, supose que per a que funcionara l’iphone sols tenia que reiniciar. Així que amb el tutorial d’abans funciona tant l’ipod touch com el iphone. I amb o sense jailbreak, que igual dona i no ho havia dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *