Llibres

Lector de llibres electrònics

Sempre m´ha agradat molt la idea de portar tota la teva biblioteca, centenars i centenars de llibres, en un aparell electrònic menut, amb la possibilitat d´obrir un llibre i llegir-lo en qualsevol moment i circumstància. Fins ara gastava com a lector de llibres electrònics el meu Ipod Touch, un aparell menut, amb pantalla retro-iluminada ideal per a llegir amb llum escassa (o sense llum) i a més, molt manejable i còmode. Però com a qualsevol aparell amb pantalla retro-iluminada (com els ordinadors), cansa prou mes la vista que llegir sobre un llibre  de paper i quan estas un parell d´hores llegint, doncs es nota el cansanci, sobretot si, a més, has estat treballant amb un ordinador tot el dia.

Amb aquests mesos de baixa que m´esperen m´he decidit, per fi, a adquirir un lector de llibres electrònics al us. Els lectors de llibres electrònics o ebooks tenen com a diferència amb altres aparells de lectura, com el meu Ipod Touch o un mòbil, el que gasten tinta electrònica. La tinta electrònica es un mètode de dibuix del text sobre una pantalla blanca no retro-iluminada donant com a resultat mostrar textos amb la matèixa qualitat i condició que sobre un llibre de paper. Amb pantalla no retro-iluminada vullc dir que en aquest cas, es necessita llum ambient per a llegir, igual que amb qualsevol llibre.

El lector que he triat es el Booq, un lector de 6 polzades (tamany novel.la de butxaca), que suporta quasi tots els formats mes coneguts, epub, pdf, txt (tinc el dubte del mobipocket) i altres. Diuen que es el primer fabricat a Espanya, te un look prou vistós, es senzill d´utilitzar i com a sistema operatiu gasta Linux, el que per a mi es garantia de que, almenys, funcionará. A més porta una memòria interna de 1 Gb (per a fer-se una idea, jo tindré uns 600-700 llibres i estaré ocupant un 60% de la memòria) ampliable amb targetes SD i te curiositats accesòries com el reproductor de mp3 (que no crec que arribe a gastar mai, pero ahi està) o el sudoku.

No hi ha moltes impressions d´ell a la xarxa, bàsicament perque es un model que porta menys d´un mes comercialitzat-se, pero be, jo si el recomane.

El lector es aquest:

booq
Ve amb 350 obres clàssiques incluides que he afegit a la meva bibliotèca d´ebooks clàssics, sobretot perque tots ells venen adaptats a lectors electrònics i això sempre es un plus.
Les meves impressions sobre aquest aparell serien… Com he pogut passar tot aquest temps sense un lector d´aquests?
Per a tots els amants de la lectura es imprescindible i si, pots estar dos, tres hores seguides llegint i la vista no es cansará ni mes ni menys que llegint un llibre de paper. Amb la diferència de que si baixes al parc a llegir o ten vas al camp, no tens per que endur-te 3 o 4 llibres al darrer, amb aquest aparell, et sobra.
Ara sols falta que es generalitze la publicació en format electrònic i els preus s´adequen també a aquest format… en anglés hi ha molt, en castellà poc i en català, menys encara, però be, algo hi ha (podeu fer una ullada a www.edi.cat).
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *