Llibres

Guerra Mundial Z

Últimamente m’ha pegat per llegir literatura distòpica… i l’últim llibre que estic llegint es el de Guerra Mundial Z de Max Brooks.

El llibre es un conjunt d’entrevistes a diferents participants del que serà, segurament, la pròxima guerra mundial, la guerra contra els Zombis. Obviament, al llibre ja ha passat la guerra i l’autor la descriu però estic segur que eixe serà el pròxim conflicte mundial… sols hi ha que vorer un ratet les notícies per a observar com cada vegada hi han mes zombis per tots llocs, sobretot en els llocs de poder.

Be, deixant de banda la realitat nostra el llibre narra com apareixen les primeres infeccions zombi fins haver quasi 200 milions de zombis al mon i com les nacions de la terra tenen que reaccionar per a evitar la extinció de la espècie humana. La narració parla des de tots els aspectes d’una guerra i com aquesta afecta als que la pateixen, que en aquest cas, es tota, absolutament tota la humanitat. Com aspectes que hui en dia ens resulten essencials, tecnologia, fama, diners, en un conflicte per la supervivència deixen de tenir qualsevol valor, quan es converteix en moltíssim mes important saber plantar quatre bajoques i dos tomaqueres que saber com guanyar milions de dolars en la borsa.

La veritat es que aquest llibre m’està fascinant. La narració dels mes baixos instints de la humanitat aflorats per la necessitat de supervivència i com aquests instints aconsegueixen superar els perills es d’una intensitat i realitat tal que pareix que el conflicte haja sigut una realitat. La immersió en la lectura d’aquest llibre et fa patir per les víctimes dels zombis, compartir les necessitats de supervivència i experimentar les lluites per alliberar els territòris infectats en els moviments de reconquesta de la espècie humana.

Un dels millores llibres que he llegit últimament i dona igual que no agrade la temàtica zombi, realment importa poc per a que agrade llegir un llibre com aquest.

2 comments on “Guerra Mundial Z

  1. No te creas, que yo tambien estoy de los zombis… ya salen hasta en la sopa y resulta realmente cansino. Aunque lo dicho, la novela está muy bien y podrias poner zombis, marcianos o lo que quieras que seguiria estando muy muy bien.

    Yo llego hasta el Guerra Mundial Z a través de un artículo de Zona Fandom titulado Cinco libros distópicos imprescindibles…. y ese es el primero de ellos que me estoy leyendo.

    http://www.zonafandom.com/literatura-ciencia-ficcion/cinco-libros-distopicos-imprescindibles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *