Personal

Un viatge amb globus

L’altra vesprada la meva filla em va sorprende amb una conversació que resulta prou sorprenent perque condensa una de les búsquedes mes anhelants del nostre món en la ment d’una nena de 4 anys, la búsqueda de vida fora del nostre planeta.

Maria em comentà….

Papà, tenim que fer un globus per a fer un viatge al cel.

I fins on vols pujar?, li vaig dir jo.

Fins a l’estrella del anell, va contestar ella.

Quina estrella es eixa? Li vaig preguntar jo extranyat

Si, la estrella impresionant, aquella del anell. I aleshores vaig entendre a que es referia, a Saturn, que vam observar pel telescopi fa unes setmanes i que ella va qualificar de “impresionant” 🙂

Et refereixes a Saturn? Pero recorda que Saturn es un planeta, no una estrella…

Si papa, però… Hi ha algú a Saturn?

Una pregunta eterna… Hi ha algú ahi fora? A Saturn obviament, no, pero per al cas que ocupa, que es de la curiositat intrínseca que tenim com a humans, poc importa. Es molt significatiu que des de tan menuts ja tinguem consciència d’un ací, la terra, i un allà, ahi fora, i ja inmediatament ens formulem eixa pregunta… Hi ha algú?

Hi ha molta gent a la que l’aterra com a individú la solitut i necessita la companyia d’altres gents, de la societat… Ens aterra com a societat la solitut enmig de la immensitat del univers?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *