Ja he vist la película de Kick Ass. Fa prou vaig llegir els comics de Romita Jr. (que per cert, que poc m´agrada Romita com a dibuixant, mai m´ha agradat) i Millar i tenia curiositat per vorer com quedaba la película.

Kick Ass es una colecció de 8 (o 9, no recorde exactament) números on es relata com un típic lector de comics de superherois típicament adolescent decideix posar-se un tratge d´heroi i començar a “fer el be” per tota la ciutat. Es un dels còmics mes aclamats dels últims anys i la veritat es que si, està molt be (excepte el dibuix de Romita, que continua pareixent-me infantiloide), el guió està genial i reparteix a dosis iguals humor i tragèdia. Si es poguera comparar amb una obra literària el compararia amb el Quixot, realment comparteix molts dels punts de vista de l´obra de Cervantes i no m´extranyaria que Millar s´hagués inspirat en aquest obra per a guionitzar Kick Ass. En un temps on els cavallers i els fets de cavalleries han passat a l´oblit, el Quixot es posa la seva armadura i intenta ajudar a la gent, igual que fa Kick Ass posant-se el seu tratge d´heroi.
No es acàs el Quixot una obra d´humor dins la tragèdia de la vida humana? On el que està boig es l´unic que es preocupa per fer el be? On l´humor sol es el pas, el toc de color, l´unic punt de alegria dins de la realitat? Doncs Kick Ass es prou semblant. I te els mateixs tocs d´humor d´un típic Quixot cervantí, mig boig però encantador i preocupat pels altres i per les coses que realment importen en la vida però que, així i tot no pot escapar de la realitat última a la que pertany, una realitat trista, fosca i apagada, com la de tothom i a la que sempre te que acabar rendint conter.

La película, per sort, respecta prou el guió original, però peca de dos aspectes que si estaven al còmic i que li lleven aquest toc Quixotest que tant em va agradar. Si el Quixot s´haguera casat amb Dulcinea del Toboso i la seva bogeria haguera sigut una excusa per a fer el que tenia que fer l´obra de Cervantes haguera tingut un sentit molt diferent… podria haver sigut igual de divertida, però sols això. Doncs això mateix es el que passa amb la película. Que l´heroi es case amb la xica de la película o que necessites venjar-te pel que t´han fet per a fer heroicitats (i aqui em refereixc a Bid Daddy o Gran Papi, a la película) son escenes que no entrarien mai en un Quixot i que en el comic no trobem. Realment, al còmic, l´heroi seriós, contraposat a Kick Ass, acaba per estar mes boig encara que el mateix Kick Ass i es dedica a matar mafiosos per la mateixa raó per la qual Kick Ass es posa el seu tratge, sense necessitar cap excusa de venjances per a fer el que fa. Sols gasta eixa excusa amb la única persona que el lliga al món, la seva filla de 10 anys, Hit Girl.

Per altra banda es una película molt divertida, amb tocs tarantinians molt conseguits però que realment responent al guió orginal del comic, amb una banda sonora estupenda i un ritme trepidant. Vaja, que està molt be, al nivell d´acció i diversió de películes com Kill Bill, per exemple.
Però vaja, li falta el toc que ha perdut, el toc de bogeria, de fer les coses perque si, perque estic boig, vullc estar boig i per això faig el que faig, sense la necessitat de buscar una excusa per a fer-ho. En la película la busquen, la necesiten per a que un heroi vengador siga un heroi vengador, no volen un Quixot. I es una llàstima. Però be, sempre tenim el còmic. I m´alegre molt d´haver-lo llegit abans de vorer la película.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *