Hui faig vaga. Tot i la manipulació dels mitjans de comunicació, que sols han parlat d´alliberats i de lo “roïns” que son els sindicats sense recordar qui ha provocat la crisi i qui la vol solucionar afavorint als mateixos que l´han provocada i fent-nos pagar el pato a la majoria de treballadors.

Si, la vaga s´ha fet tard i mal i sols s´han preocupat quan s´ha plantejat la reforma laboral, dels 4 milions de parats els sindicats sols se´n recorden ara, quan els necessiten per a protestar. Si, hi han problemes i situacions d´arrel als quals els sindicats ni s´asomen, estàn massa ben situats en l´entramat burocràtico-polític com per a desitjar parlar de les injustícies d´un sistema en el que tan be s´han integrat. Però això no lleva que aquesta vaga siga necessaria, la situació actual la fa necessària i la solució que li volen donar, atacant als drets del treballador, la fan mes necessària encara.

També es parla molt de que els sindicats estàn obsolets. Segurament si, en forma i en pensament, pero crec que no en esència. Cal recordar algunes coses. Si a algú li interessa la història, que navegue en els drets del treballador en els albors de la revolució industrial, poc mes que un esclau mal pagat. I que recorde qui va aconseguir canviar això… certament, ni van ser els polítics ni els mitjans de comunicació, no. A ells no els interessa. Al contrari, els interessaria tornar a aquella època sense cap dret i tota la obligació per al treballador. Que passaria sense els sindicats, obsolets, si, però almenys amb la funció d´unir el treballador per a defensar-se? Defendrien els drets dels treballadors els polítics? Els mitjans de comunicació? Les empreses? Un gran JAJAJA. Els treballadors sols ens tenim a nosaltres mateixos. Encara que estem mal units, sense idees, manipulats pers uns quants i mal convocats, almenys tenim això. Si ho perdem, ho perdrem tot, inclús la possibilitat de millorar la unió tan imperfecta que tenim ara. La unió, inclús la mala unió, fa la força.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *