La iniciativa “no les votes” (http://www.nolesvotes.com) es un moviment sorgit de les cendres del moviment anti llei-Sinde que ha recorregut internet i prou més enllà, cosa que es bona, durant els últims mesos i que te com a “lloc de reunió i discussió” el mateix twitter.

La llei Sinde finalment es va aprovar amb els vots del PSOE, PP i CiU, tallant d´arrel uns quants drets civils a Internet i primant, una vegada mes, els interessos sobre els drets (sobre el tema interessos vs drets escriuré un altre dia). Aquest moviment el que pretén es crear un grup de propaganda&discussió amb la màxima de castigar a aquests partits on mes mal els fa, en les urnes, deixant-los clar que ells han de representar a la majoria i legislar per a la majoria, no per als interessos d´uns pocs. Aleshores aquesta iniciativa pretén que votes als partits minoritàris o que directament no votes (hi ha divisió d´opinions sobre les dues posibilitats) com a càstig als partits majoritàris per la seva actitut.

Per part meva recoltze aquesta iniciativa. Sempre ho he fet, inclús abans d´aquest pròpia iniciativa, encara que per a mi hi ha que anar mes enllà, no es problema dels partits majoritàris sino del sistema en si mateix. Si la sobirania es del poble, que estiga en el poble, no en un congrés. Però eixa es una altra història.

El que em resulta un poc frívol i que segurament li ho pareixerà també a molta gent que sàpiga d´aquest iniciativa es que haja sortit precisament a partir del problema llei Sinde. Ni els retalls de drets al treballador ni la pujada de la jubilació als 67 anys ni el retall dràstic de polítiques socials ni les injerències dels mercats internacionals en les nostres polítiques econòmiques han motivat un moviment així, pareix com si als “internautes” sols els interessaren els mateixos “internautes” (entre els que m´incloc). Crec que aquest moviment deuria anar mes enllà d´Internet, hi ha gent fora de les xarxes que estaria interessada en escoltar coses així, però necessita saber que hi ha gent que protesta perque el govern fa el que diu Alemània, gent que protesta perque la volen jubilar als 67 anys, gent que simplement sàpiga que altra gent està protestant i proposant solucions, gent que sàpiga que no totes les opinions i posibilitats d´acció estan dins del que diguen els partits i els sindicats. I aprofitant el soroll que ha fet la oposició a la llei Sinde aquesta seria una plataforma genial per a crear un moviment de protesta mes enllà d´Internet.

Qui vullga mes informació, a Twitter buscant el hash #nolesvotes trobarà totes les novetats i discussions sobre la iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *