Pensaments

Amagar la violència

En els últims temps els mitjans de comunicació, sobretot als Estats Units, estan tenint la genial idea de no mostrar la cruesa de les guerres. Quan vem les notícies vem morts en les guerres, pero no es veu sang, ni gent sofrint, ni gent mutilada, que, per si algú ja ho ha oblidat, es el que es fa a la guerra, com a molt es veuen uns quants ferits enbenats al hospital que posen mirada de no haver trencat mai un plat.
Es una forma senzilla i molt sobtil de censura, la gent no veu sang, no veu sofriment i no es sent mal com per a estar en contra d´una guerra. Els estats tan democràtics que tenim els occidentals han desenvolupat mitjans de control i censura que la majoria no apreciem. Conserven l´esència del teatre democràtic perque simplement pareix que no están, pero están.

Ahir per la nit vaig vorer una película, John Rambo, que deu ser la quarta part de la serie de Rambos del Stallone. Que per cert, quina pelicula mes cutre. I que li ha passat al Stallone a la cara? Feia anys que no el veia i a aquest home pareix que li creix la mandíbula per moments. Doncs be, en aquesta película abunda la sang, la gent mutilada, les explosions que fan a trocets les persones. Justament el que no apareix als telediaris.

I aquesta es la prova. El que ens amaguen als telediaris no es per no ferir susceptibilitats ni perque pensen que la violència es massa horrible per a ensenyar-la, no, si fos així també la prohibirien a les películes com aquesta. Es, simplement, per que no els interessa mostrar-la, perque no els interessa informar-nos del que veritablement son les guerres, perque no els interessa que la gent tinga una opinió contraria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *