Ahir es va intentar consensuar una proposta unitària per a tots els moviments d´indignats, una proposta que pareixia sorgida de les organitzacions que han iniciat el moviment de protesta, principalment nolesvotes i democràcia real ja. A la assemblea de la porta del Sol no es van voler afegir al manifest i en van fer un d´altre, menys acertat per al meu gust, perque mes que demanar, expliquen per que estan ahi i això ja ho sabem. Un manifest es deu fer per a fer demandes i si no se´n fa cap es queda buït.

Però be, al que anava. Això el que demostra es que el moviment ha abandonat el lloc d´on va sorgir, al voltant d´Internet i ja es gestiona integrament des dels carrers. Internet ha deixat de ser la ferramenta organitzativa i ara es la ferramenta difusora i informativa.

Això es bo per una banda. Internet no es el carrer ni el carrer està a Internet, no es pot aplegar a tothom per Internet, al contrari, es impossible.
Pero per altra banda te algo de negatiu i es que Internet es la ferramenta necessària per a organitzar totes les protestes. O es que la idea de fer protestes independents cadascuna de l´altra es la idea original i jo no m´he enterat?
Això du a un altre perill. Si el govern es proposa “parlar” amb les assembles ho farà amb la porta del Sol, si no hi ha un ideari unificat, Quina representativitat tindrà la porta del Sol per la resta d´Espanya? Com reaccionarien les altres assemblees si s´acorda algo sense comptar amb elles? Mal segurament. I això es algo que el poder sabrà aprofitar molt be, el divideix i guanyaràs es la primera regla de les confrontacions polítiques.

Pense que deuria intentar-se unificar d´alguna manera les demandes que es fan, acordar totes les assemblees un manifest comú. I Internet es la única ferramenta que els pot permetre fer-ho sense necessitat de tindre una serie de liders que representen les protestes, que es el que no volem.

En tot cas ara tot està en mans dels ciutadans, al carrer. Siga com siga, i amb el que siga, hi ha que continuar endavant. Sempre ens quedaràn les demandes originals de Democràcia Real Ja com a iniciadores del moviment de protesta del dia 15 de Maig.

Per cert, esta vesprada a les 20h vaig a la acampada de València, si voleu vindre esteu convidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *