Pensaments

Democràcia real

Els moviments de protesta d´aquest últim dia 15 han sigut un èxit. Manifestacions en mes de 50 ciutats, milers de ciutadans protestant, que els principals mitjans de comunicació hagen parlat del tema ja es tot un èxit. Per que protestem? Per la lògica d´un govern de ciutadans per a ciutadans, no de polítics per a les empreses.

Cadascú te la seva protesta, es un moviment molt heterogeni que agrupa moltes demandes polítiques, socials i econòmiques.

Les meves demandes protesta son:

-Major representació política del ciutadà. No sols som ciutadans una vegada cada quatre anys.
-Que es tinguen en compte els interessos del ciutadà, no de les empreses.
-Que s´acabe el bipartidisme, igualtat d´oportunitats per a totes les opcions polítiques.
-Que els polítics paguen davant la llei com tots. Mitjans efectius de control per als governants
-Que els drets empresarials estiguen supeditats als drets del ciutadà. Un ciutadà no pot acabar “empresonat” judicialment pels majors recursos d´una empresa
-Independència real del poder judicial, divisió de poders efectiva. La justícia no pot ser un joguet en mans dels polítics.
-Llibertat a la xarxa, prou de primar els interesos d´uns pocs (SGAE) sobre la majoria (els ciutadans)

En resum, polítiques dirigides als ciutadans, per a tots els ciutadans. Polítiques de control contra els polítics que van mes enllà de les seves atribucions. Allunyar els interessos econòmics d´uns pocs de les decisions polítiques que ens afecten a tots. I sobretot control ciutadà del que es fa, control, control i control. Prou de secrets, prou de polítiques d´amagat, prou d´afavorir als amiguets, prou de que els interessos econòmics dicten el que ha de fer tot un païs sencer. Prou.

Com protestar? No votes ni PP ni PSOE. O directament, no votes. Però que els principals responsables de tot el que s´ha fet els últims anys senten les protestes. Deixem de ser titelles a les que estiren dels fils cada quatre anys per a depositar la seva papereta en una urna, pensem la nostra opció, decidim i actuem.

PD. Les fotos de la manifestació de València. Que gran!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *