Ahir vaig acodir a l´assemblea de la plaça de l´ajuntament de València per a vorer de primera mà el que s´està convertint en un aconteiximent històric.

 

 IMG_1043
Uns punts per comentar.
L´organització es exemplar dins les assemblees. S´organitza tot en comités per a realitzar distintes accions, accions que s´acorden per tots els que van a la plaça a partir de les 20h. Qualsevol pot parlar davant l´assemblea i fer la seva proposta, que serà aprovada o no per tots. Democràcia en estar pur. Un senyor ens va comentar que des del 76 no veia assemblees com aquella.

L´organització entre assemblees comença a funcionar. El que em temia, que cadascuna vaja pel seu camí ho han tingut en compte. El que es proposa des de la porta del Sol després es vota a la nostra assemblea. Hi ha intenció d´augmentar la coordinació entre assemblees de tota Espanya i ara de tot el món perque comença a moure´s la gent a altres paisos.

Les propostes son en general acceptables, qualsevol pot proposar qualsevol cosa i serà votada en assemblea, discutida en un comité i afegida al manifest. En general les votacions son prou ràpides i sol haver un acord general en quasi tot.

La difusió de la protesta es també una de les prioritats. Portar la protesta a les universitats, als barris, als pobles. S´ha creat un comité per a coordinar a la gent que vullga crear una convocatoria al seu poble. Per a demà es parla d´una protesta a Gandia, a les 19h.

Les meves impressions. En quant a organització i voluntat de coordinar totes les protestes estic mes tranquil, m´ha agradat el que vaig vorer, hi ha voluntat i intenció de que anem tots a una i es aquesta la única forma d´aconseguir alguna cosa.

En quant a les propostes. Em va assombrar l´ambició del que es pretén. Una multitut marejant de propostes i una intenció d´arribar fins a una assemblea constituient si fa falta. Si, es va parlar d´assemblea constituient… i se´m van posar els ulls com a plats perque es una proposta que m´agrada molt però molt molt ambiciosa.
Les propostes varien molt però en general van totes al voltant del que s´ha parlat aquests dies, separació efectiva de poders, control del poder ecòmic, regeneració política, etc. Pense que seria mes senzill tenir uns punts bàsics generals que tanta quantitat de propostes pero si la intenció es arribar fins tan llunys doncs si, quantes mes propostes millor.
Es va proposar fer una manifestació el dia 21 dissabte. No es pretén desafiar a l´autoritat i l´assemblea no la va acceptar però va ser la proposta mes discutida d´ahir. He de criticar als organitzadors d´ahir, van ventilar massa de pressa la votació perque supose que no volien que acabara aprovant-se una cosa ilegal però… Si Gandhi s´haguera preocupat per seguir les lleis s´haguera quedat a sa casa, els moviments pacífics podem permetre´s trencar la llei perque no suposen una amenaça a ningú. Deuria fer-se una manifestació el 21.

Ara, hi ha que tenir en compte varies coses. Primer, una quantitat excesiva de propostes no es assumible perque crearà grups d´interes per a unes propostes o altres i per tant crearà divisió, els inmigrants defendran la seva, els hipotecats la seva, etc. Hi ha que tenir compte amb el que es demana i com, es millor un acord general en uns punts bàsics que no siguen molt extensos i a partir d´ahi anar construïnt.
Segon, l´ambició asusta als que no estàn molt convençuts i solen ser la majoria. Soc el primer en estar d´acord d´arribar fins al final i mes lluny encara però per desgràcia m´ha tocat estudiar molts moviments revolucionaris i se com han anat si es va massa lluny a la directa. Es pot anar lluny pero per passes. La única manera d´anar lluny i fins al final ràpidament es amb violència i no volem això.
I tercer, un moviment pacífic i que pretén acomplir les lleis pot acabar ofegat pel tedi i l´avorriment. No podem tenir les acampades indefinidament perque en dues setmanes quedarán buïdes. Es millor fer concentracions una vegada al mes o accions espontànies i tornar a les acampades a les pròximes eleccions.

Hui de nou assemblea a les 20h, ahi estarem.

PD. Vaig afegint coses per a no obrir un artícle nou. L´assemblea de València ha publicat a la seva web (http://valencia.tomalaplaza.net) un decàleg de propostes ja aprovades. No es el manifest definitiu, però si conté els principals punts acordats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *