Es el principi. Per primera vegada les autoritats judicials nord-americanes tanquen preventivament un “peix gros” de les descàrregues a Internet. Amb l’excusa de la distribució de continguts amb copyright tanquen megaupload i acusen als seus dirigents de múltiples crims que els poden dur a presó fins a 50 anys… com si fossin terroristes.

Es un acte simbòlic, un precedent del que ve, un anunci del que la SOPA nord-americana farà habitual a Internet. La mínima sospita d’un trencament de copyright motivarà el tancament de qualsevol lloc, caiga qui caiga. Majoritàriament, es cert, megaupload era utilitzat per a descarregar películes, series, software, sense pasar per caixa. Si, i es cert també, en aquest cas es trenquen els drets d’autor (encara que podríem discutir fins a quin punt tenen dret d’arribar els “drets d’autor” per a limitar els drets dels usuaris). Però hi ha gent que simplement gasta megaupload per a guardar continguts privats. I molts altres paguen suscripcions mensuals per a poder fer-ho. Que passa amb aquesta gent? Altres serveis també es poden emprar per a fer eixos tipus de descàrregues, com Dropbox. Que passaria si la gent que gastava megaupload per compartir continguts amb copyright ara empra Dropbox? El tancarán? Perdré tota la meva informació que tinc guardada? I si empren Picassa per a compartir videos, que es pot? Perdré totes les meves fotos i els diners que pague a google tots els anys per tenir un compte premium? No seria just. I en aquest cas tampoc, encara que siguen minoria.

En tot cas s’obri la veda. S’atreviràn a atacar el principal mitjà per a buscar descàrregues de tot tipus, Google? A partir d’ara tot queda obert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *