Pensaments

Si em dius amb qui vas et diré com eres

No tinc paraules per a explicar el que sent pel que està passant aquests dies a Valéncia. Si encara estigués vivint allí estic segur que ho haguera viscut en primera persona i en certa forma em sap mal no estar alli, però així es la vida. En tot cas se’m fa molt difícil llegir o vorer les notícies últimament, tant per el que passa a Valéncia com a la resta del món, sent un formigueig a l’estomac insuportable, no acabe d’entendre res i em pregunte fins a quin punt l’estupidesa humana serà capaç de sorprendrem.

Però be, vullc parlar de la polícia. Tertulians, periodistes i blogers variats no paren de repetir que no tots els repressors son iguals, que tal i qual te un amic policia que es una excelent persona i que no podem pensar que son tots uns macarres violents. I jo dic… esteu en un error. Tots, en quant es posen l’uniforme, son uns macarres violents perque es la seva feina i per molt amic vostre que siga si vos te que pegar la porrà, vos la pegarà. I després, quan es lleve l’uniforme, tornarà a ser el vostre amic. Perque a fi de comptes l’uniforme s’ha fet per a convertir a un grup de persones en una sola unitat, en un sol cos, en una sola ment. En sers deshumanitzats ùtils per a reprimir. Però òbviament es la responsabilitat del que tria ser un represor posant-se un uniforme, no es l’uniforme el responsable. Segurament en el bar o la platja eixe amic teu polícia siga una persona meravellosa però una persona capaç de pegar amb una porra a altres persones, ho sent molt, no pot ser mai una persona meravellosa… inclús dubte del qualificatiu de persona. I jo no voldria tindre mai un amic així, un amic que quan es posa un uniforme deixa de tenir amics i deixa de pensar en els demés.

I en quant al descàrrec d’acomplit d’ordres… acomplir una ordre inmoral et converteix en tan inmoral com qui l’ha ordenat. Com deia l’anarquista grec Alekos Panagoulis, tant culpable es qui ho mana com qui ho obeeix sabent que es incorrecte.

No, no podem tenir persones així encarregades de vigilar l’ordre entre els ciutadans. Necessitem policies ciutadans, no policies macarres. Necessitem dirigents civilitzats, no ogres medievals. Necessitem justícia, no sainets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *