Personal, Xips i Xarxes

Nou servidor, nova migració (i 2)

I continuant amb el temeta… com i perque?

La veritat es que tot va venir seguit. La Raspberry simplement era per treballar/trastejar amb docker, un servei de contenidors (semblant a vmware, encara que no te res a veure, pero el mateix concepte). I una cosa va portar a l´altra i vaig acabar muntant-me un núvol privat amb Owncloud per a tota la familia. I que es això? Un substitut de google drive i dropbox on tots tenim els nostres arxius, calendaris, contactes, etc. Si Maria necessita, no se, una còpia del seu dni en l´escola, el puge al nuvol, el compartisc i des d´un ordinador sel descarrega. O si tenim una cita al metge la pose al calendari familiar i apareix a tots els dispositius de la familia. Vaja, el mateix que t´ofereix Google amb els seus serveis. Però en casa. Fet per mi. I controlat per mi. I totalment compatible amb qualsevol tipus de dispositiu.

Una vegada amb el meu núvol en marxa vaig començar a pensar… doncs si ja m´he portat quasi tot el que tenia per ahi a casa meva Que queda? El correu… descartat de moment, el spam carrega el servidor i el raspberry no està per això. Doncs els blocs. I em vaig portar aquests apunts cap a casa. I Maria ja en vol un, així que tocarà posar un wordpress multi-lloc un dia d´aquests.

I perque? Si amb google drive fas el mateix… precisament, perque amb google drive fas el mateix. I per a que ho faça un altre, meu faig jo, que se fer-ho. I en que ha consistit el muntatge, per si algú s´anima?

Docs amb una raspberry pi 2, que es un mini-ordinador no molt mes gran que un mòbil, que val sobre els 30 i pico euros. Es un quad-core entre 900/1000 mhz (permeteix overclock) d´arquitectura arm (com els mòbils, d´ahí els seu baix consum) al qual se li posa una tarjeta sd que fa de disc dur (32gb en el mes cas) i un usb extern (64gb en aquest cas) per a guardar el gros de dades. Si fa falta mes espai, poses mes espai, cap problema. I tot amb una versió de Debian adaptada al raspberry sobre el que ho muntes tot. I amb tot el muntat… sobren recursos de llarg. Per a un núvol de poques persones i cuatre blocs amb poques visites sobra moltissim. I ahi ha quedat, permanentment encés, ni notes que està.

El següent pas… en vull un altre, de raspberry. Te tantes possibilitats de trastejar. Pots muntar-te una miniconsola retro, te sortida hdmi i pots conectar-la a la tele i posar-li els mandos de la xbox, a les xiquetes els encantarà jugar al Mario. Pots conectarla a dispositius externs com càmeres i controlarles remotament. O inclús muntar estacions meteorològiques controlades per la Raspberry (aquesta la tinc apuntada a la llista). Pots fer de tot. Per poc mes de trenta euros.

Un gran regal aquest, gràcies reis mags:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *