Cuina

Truita de faves tendres

Hui no sabia molt be que dinar… els dijous em toca dinar sol. I com la feina no em deixa molt de temps no tenia ganes de floritures i he anat al fàcil. Les gallines no deixen de pondre ous i comencem la temporada de faves (fluixa, molt fluixa). Doncs fem un invent, truita de faves tendres. I l’experiment ha sigut un autèntic èxit. Ahi van les instruccions:

 

Agafem un bon grapat de faves, no molt grans, que estiguen ben tendretes.

Les tallem a trocets menudets, amb corfa, la corfa també ens la mengem, per això tenen que estar ben tendres. Trocets no mes grans que una ungla. Per cert, llavar les faves abans.

Ho fregim tot amb oli d’oliva uns cinc minuts a foc fort, remenejant quan faça falta. Quan la corfa comença a cambiar de color afegim una xorradeta de vinagra de vi blanc. I ho deixem un minut mes, remenejant.

Mentrestant hem batut quatre ous,  i els afegim al fregit de faves amb un poquet de sal. I a partir d’aci, com qualsevol altra truita.

Quan acabem amb la truita li afegim un poc d’orenga al damunt (pebre també vindria be). I ja ho tenim.

 

I la veritat que el resultat es prou sorprenent. El toc del vinagre amb la fava queda molt be. Es pareguda a una truita de carxofes, encara que a mi m’ha agradat mes. Plat senzill i que deixe aqui per a tornar a fer-lo. Que sinò se m’oblidarà:)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *